AGE OF THE
SILENT BRANDS
STATUS QUO

Anul 2018 poate fi considerat pe bună dreptate un an al alertelor. S-a atins un nou nivel record în volumul de notificări și mesaje transmise de către branduri consumatorilor, lucru care ne-a atras din nou atenția că tehnologiile digitale ar putea avea o influență negativă de lungă durată asupra sănătății noastre mintale, în special pentru copii. În acest context, dorința și necesitatea tot mai mare de a ne putea conecta cu lumea reală și de a ne concentra mai mult pe lucrurile cu adevărat importante este zădărnicită de dependența de soluțiile digitale.

Până și generația Z, o generație digital native, care a crescut, practic, cu smartphone-ul în mână, se declară nemulțumită de starea actuală a lucrurilor - majoritatea vor să renunțela cel puțin o rețea de socializare.

WHAT'S HAPPENING?

Giganții industriilor tech vor să schimbe paradigma. De exemplu programul de mindful leadership și dezvoltare a inteligenței emoționale Syili este intens promovat de către Google, compania care a și creat acest produs. Microsoft și Apple încearcă și ei să creeze condiții distraction-free și posibilități de control a timpului petrecut în fața ecranelor pentru utilizatoriilor. Un nou startup - The Light Phone - a mers mai departe, creând un smartphone care te ajută să faci Digital Detox și să reduci la maxim
utilizarea telefonului mobil.

WHAT'S NEXT?

Se apropie de sfârșit perioada în care aveau de câștigat brandurile cu cea mai gălăgioasă voce, care încercau să atragă cât multă atenție asupra lor. Pentru cei care vor să-și construiască o relație de lungă durată bazată pe încredere și loialitate cu consumatorii lor, a venit momentul să-i atragă printr-un produs bazat pe insight, care răspunde unor necesităților adevărate, neînțelese până acum de către branduri. Iar în loc să pună accent pe timpul consumat pe o activitate (fie într-o aplicație de telefon sau pe web), noii lideri vor avea grijă ca interacțiunea cu produsele lor să fie utilă consumatorilor și să le aducă rezultate vizibile în dezvoltarea creativității, dezvoltarea de soft-skills etc.

OUR
RECOMMENDATIONS:
Transmite mesaje complete și transparente
Asigură-te că mesajul pe care îl livrezi clientului este nu doar corect ca și conținut, ci și pe placul lui ca limbaj și formă.
Simplifică lucrurile
Consumatorii vor prefera să interacționeze cu companiile care nu cer multă atenție și fac utilizarea produsului cât mai simplă și plăcută.

Păstrează liniștea
Dacă userul te ignoră, nu e cazul să investești în a-i atrage atenția din nou; e cazul să-ți redefinești modul de interacțiune cu el și să afli care din necesitățile lui ți-au scăpat din vedere.

Article by Andrei TARNOVSKI
Read more

Subscribe to receive insights
on Brand Strategy